4 sprintmarathons in Nederland.

In 2020 kan 1 sprintmarathon doorgaan! Op 5/9 wordt de sprintmarathon bij de Viking gevaren. Daarvoor kan je nu inschrijven: https://www.webscorer.com/register?raceid=210106

De 4 Nederlandse sprintmarathons worden door 4 verschillende verenigingen georganiseerd. Alle wedstrijden hebben hun eigen parcours en mooie eigenschappen. In Emmen kunnen we genieten van spectakel op het strand. In Zaandam wordt het springen van de drijvende steigers op de kant. In groningen wordt er geklommen op het grasland en in Amsterdam mag je weer vol gas het riet opvaren.

Reglement

Alle 4 de wedstrijden gaan over 4 tot 5 kilometer met 2 overdragingen.
Iedereen vaart ’s ochtends series en ’s middags een A-, B- of C-finale. Indien nodig zijn er ook halve finales. Iedereen vaart minstens 2x.

Alle wedstrijden bestaan uit serie’s in de ochtend en finales in de middag. Als het nodig is zijn er ook halve finales. Alle vaarders varen minimaal 2x.

Er zijn bij deze wedstrijden 2 klassen:

  • Open klasse (voor iedereen die zicht met de top wil meten)
  • Jong en Oud (1 klasse voor jeugd, junioren B, Masters II en III. Voor iedereen jonger dan 16 jaar of ouder dan 45 jaar).
    (De wedstrijdorganisatie kan altijd besluiten om de klassen samen te voegen)

Klassement

Helaas dit jaar geen klassement omdat er maar 1 wedstrijd doorgaat 5/9 in amsterdam. GEEN PRIJZENGELD in 2020.
Over de 4 wedstrijden wordt een eindklassement opgemaakt. De beste vaarders in beide klassementen en de best presterende club worden beloond. Het totale prijzengeld in €300,–
Dus kom met zoveel mogelijk van je club en doe iedere wedstrijd weer mee!

11 april: Sprintmarathon Drenthe

Na 2 zeer succesvolle herfstmarathons organiseert watersport Drenthe nu een sprintmarathon. Op de prachtige Rietplas in Emmen worden 3 rondjes vervaren met een overdraging op het strand.
Deze eerste sprintmarathon geldt als selectiemoment voor de World Cup korte afstand in Roemenie.

10 mei: Sprintmarathon Geuzen

De sprintmarathon van de Geuzen vindt plaats tijdens de jeugdwedstrijden op de zuidervaart. Alle begeleiders krijgen dan de kans om tussen de sprintwedstrijden door hun kunsten te vertonen

30 mei: Sprintmarathon Groningen

Ook al voor de derde keer organiseert kanovereniging Forward in Groningen een sprintmarathon op het Reitdiep in Groningen. Een marathon met krappe draai en bij mooi weer lastige bootjes.

5 September: Sprintmarathon Viking

De sprintmarathon van de Viking wordt dit jaar voor de 3e keer georganiseerd. Het is een korte versie van de waterlandmarathon want ook hier is er een beroemde overvraging waarbij je de kant op moet varen bij de overdraging.
Zowel de start, finish als overdraging zijn vanuit het clubhuis te bewonderen!

Click here to register

Over

Reacties gesloten.